no bike, no cry

Nu har jag äntligen sålt min gamla hoj, och som om inte det vore glädje nog så gjorde jag det för tusen spänn! Klirr i kassan. Andrahansmarknaden på cyklar i Umeå är ju helt underbar - i mina ögon är cykelskrället inte värd en krona. Jag förknippar den med blod, svett och tårar,  och att sälja det paketet för en tusenlapp är ju faktiskt inte fy skam. Nu ska jag gå vidare, nästa vapendragare ska få bli en korgcykel med högt styre och max tre växlar.

Det är dock inte min cykelförsäljning som ligger högst rankad på listan över veckans händelser, nej, högst ligger nämligen resultatet utav mitt extremt hängivna jobbsökande. I tisdags fick jag inte iväg två, fem eller tio mail, utan trettio. Det har så här långt givit mig två möjliga och en säker arbetsintervju. Det gör mig fullkomligt överlycklig, men också smått nervös eftersom jag har ett och annat praktiskt moment att lösa innan jag kan tacka ja till en tjänst i el Stockholmo på nytt. Nu gäller det att pussla, kämpa och hoppas.


moment 2

Veckan som gick var hysterisk! På ett bra sätt. Inlämningsuppgifter, presentationer, jobbansökningar, träning och tentaplugg avlöste varann i ett. Som någon slags final på det hela skrev jag tenta igår, på moment 1. Jag lämnade ÖP alldeles matt och snurrig vid tretiden igår eftermiddag och var helt säker på att det var dags för en redig förkylning. Så jag gick hem, hällde i mig ett glas pressad blodapelsin och sov bort eftermiddag och kväll för att trevligt nog vakna upp pigg och freesh idag. Efter frukost ska jag promenera ner till Akademibokhandeln och köpa kursbok till moment 2. Jag tänkte ligga i framkant. Dessutom ska jag titta förbi på IKSU på vägen hem, jag inleder nu träningsvecka nummer fem. Det här går ju fantastiskt. Snart halvvägs.

söndag

Det är omkring 20 minus i Umeå för tillfället och himlen verkar ha fått spel, snön slutar inte falla. Desto mysigare att stanna inomhus iof. Igår hade jag min vilodag, jag tog en paus från allt; skola, träning, nyttig mat och jobbsökande. Fredagen förflöt precis som önskat, efter en sen introduktion av tidsplanen för vår C-uppsats, drog jag hem och svirade om för en helkväll med drinkar och guitar hero. Vilolördagen kändes ganska behövligt m.a.o.

Idag är det dock dags igen. Har precis rotat fram två extremt passande vetenskapliga artiklar (efter två timmars envetet sökande) till vår rapport som ska in i veckan och nu ska jag ner till Lindell, och F, för att läsa in mig på dom och börja skriva. Därefter blir det IKSU, och Maxi. Vi måste fylla på kylen för ikväll står gott käk och vin på schemat.


keep on swimming

Det här med att söka jobb är ett tidskrävande projekt. Denna hets! Det är femte februari och jag har redan panik över att inte ha ha skakat hand och signat avtal. Det känns som att jag stalkar potentiella arbetsgivare med mitt CV och jag blir så upphåsad vid varje ny möjlighet att jag är alldeles matt. Har dock just avslutat en ny sökningsrunda och sitter nu mest och funderar på var jag kan ha godast chans.

Mitt träningsprogram börjar också kännas av på riktigt nu lagom till dag nummer tio av gruvligt tidig uppgång, gräsliga proteinshakes och den fullständigt vidriga matskeden av essentiella oljor som ska ned varje morgon. Imorse råkade jag för övrigt förväxla mitt eget viktangivelseprotokoll med M´s. Jag upptäckte mitt lilla misstag inför sista övningen då jag kört fem till tio kg extra jämfört med föregående vecka samtidigt som jag beklagat mig ett hundratal gånger över att mina muskler måste förtvinat sedan sist. Haha. Man är starkare än man tror. Det sitter i huvudet det där. Hursomhelst, det är en dag kvar till min efterlängtade vilodag. På fredag ska jag dricka drinkar och nu ska jag börja på nästa projekt för kursen med Mr. B.

in the middle of our street

Om bara min tentaångest kunde slå in någon gång. Gårdagskvällen slutade (primärt; med att jag tappade fokus på skolböckerna såklart) med att M och jag satt och surfade på Hemnet´s hemsida till strax efter ett-tiden samtidigt som vi diskuterade vårt ideala framtidsboende. Det började rimligt med trerumslägenheter i Halmstad, Varberg, Uddevalla, Västervik, Västerås, Uppsala och andra ställen vi kan tänka oss att flytta till. Två glas vin senare hade vi dock höjt maxbegränsingen för både pris och yta med minst det tvådubbla och plötsligt hade diskussion hade gått från ´Ja kaklat badrum och balkong är ju bra schysst´ till ´Villaområde är ju faktiskt inte fy skam, särskilt inte om man skulle ha skaffat en liten knodd vid det laget. Såvida man inte skulle komma över en riktigt schysst ensamliggande sjötomt vill säga´. Haha. Därefter fick vi dra i nödbromsen och ta tidsmaskinen hem igen. Det kommer att kännas märkligt när vuxenlivet, om drygt två terminer, knackar på dörren. Första året i Umeå hade knappt hunnit börja innan det var över och jag minns så väl när tjejerna och jag hade vår första avskedsmiddag vid matbordet där jag nu sitter och man funderade på var all tid hade tagit vägen. Jag känner mig inte alls redo för nio till fem jobb, bostadslån, amorteringar, villa och barn, än. Jag måste få låta livet kretsa kring tentaångest, kass inkomst, svåra klädval inför fredagkvällens utekväll och billiga IKEA-möbler ett tag till.

Men att drömma en smula skadar ju inte.