utmaning

SJU SAKER OM DIG SJÄLV

1. Är du lycklig? - absolut
2. Är du uttråkad? - det händer, men inte för tillfället
3. Är du ledsen? - nej
4. Är du italienare? - ehm, nja
5. Är du cool ? - fett cool :)
6. Är du från Irland ? - inte det heller
7. Är dina föräldrar fortfarande gifta? - bara i tanken

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet ? - inte alltid, men det händer säkert att det uppstår
2. Har du någon gång blivit sårad ? -  även om jag vägrat inse det förrän först efteråt så jo
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? - men ja, förmodligen
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom? - jo
5. Har du kysst någon under de senaste två veckorna ? - jajemän
6. Har du haft en hemlig beundrare ? - jo, ingen särskilt charmerande som jag kommer att tänka på rent spontant dock
7. Är du kär ? - Yes
8. Vill du gifta dig när du blir stor ? - vill? åhåhå, jag ska gifta mig stort

8 SENASTE

1. Telefonsamtalet du gjorde ? - Jonas
2. Telefonsamtalet du fick ? - Martin
3. Personen du umgicks med? - Martin och hans klasskompis Anders som dök upp oanmäld, grr (jag hade morgonfrilla).
4. Personen du fick sms av ? - Frida
5. Personen du sa att du älskade ? - Martin
6. Du kommenterade ? - på en blogg? Andrea
7. Du tillbringade natten med ? - Martin
8. Du kramade ? - Martin


Det här var min premiärutmaning, blev utmanad av yellybean. Andrea och Julia, ni är utmanade :)


dagens insikt

Jag tror jag måste redigera mitt tidigare ordval. Vid närmare eftertanke har jag nämligen insett att ordet snökaos faktiskt inte verkar existera i Norrland. Det är ett begrepp som vi från södra Sverige tycker om att ta till när det blir vinter på allvar, vilket på sin höjd kan innebära att två centimeter tö-snö lagt sig på backen för att stanna i max två dagar. Och varje gång samma sak, surprise alla göteborgare, Sverige är ett land som inte ligger evigheter från nordpolen, och ja, om vintern händer det följdaktligen att om regn ovandlas till snö. På två röda uppstår kaos på Västtrafik, spårvagnar och övrig kollektivtrafik slutar gå och ansvariga skyller på force major. Folk stannar hemma från jobbet och anser att vädret är en helt okej anledning. Man låser gärna dörren och bunkrar, för att vara på den säkra sidan, upp med ett reservlager konserver. Ingen vet längre vad lämplig klädsel innebär och alla mellan fjorton och arton undrar om seglarjackan verkligen är gångbar i snö!? Så kommer man till Umeå och inser att: Trots det faktum att man en februarimorgon, vaknar upp med två meter puder på backen finns det inte en sate som lägger handflatorna på hjässan och vrålar hysteriskt. Nej, istället blir det ett ryck på axlarna, en tjock jacka och cykeln till skolan, precis som vanligt. Och det är ju också ett sätt att hantera det hela på.


har ni vår? nej men vad roligt för er!

Och så måste jag bara få tillägga hur besviken jag blir på Umeå ibland. Här har man gått och spunnit som en katt över sina mysiga vårkänslor i snart en vecka när man vaknar upp och möts av...snökaos. Känns mindre motiverande att stuva in vårskorna i garderoben igen, och dra på snowboots´en. Det är såna här dagar man vill ta sitt pick och pack och fly. Men som sagt, idag är jag unbreakable. Inte ens snökaos kan ändra på det.

image21

Stockholm

Det här känns ju lite som något jag skulle kalla change of plans. Jag trodde att jag skulle gå och skrota hemma på Welandergatan, som alltid annars, den här sommaren. Det var innan en arbetsintervju vände upp och ner på hela verkligheten. Jag ska på intervju. I Stockholm. I mars. Jag är salig. SIng halleluja. Och sjukt nervös. Men mest glad. Därmed inte sagt att jag får jobbet, men jag ser det ändå som att jag har halva inne. Det är kanske dumt? Jag vet. Det där med att hålla nere förväntningar - inte min grej! Nej, nu ska jag hälla i mig en kaffe och få ännu högre puls. Jisses.


the evil triangle

Jag tror att jag gjort det - fastnat i den beryktade Umeå-student-triangeln. Det innebär att jag numer går som i en evig rundgång mellan hemmet, universitetet och IKSU. Jaha, detta hade man ju blivit varnad för! Men ska jag vara helt ärlig kan jag inte vara annat än glad åt att jag faktiskt utvecklat, det som tidigare var ett diagonalt streck (fågelvägen), till en välformad studenttriangel. Jag har invigt IKSU som en fast punkt i min vardag och det är jag förbannat stolt över. Nu ska jag surpla smoothie och njuta av mina sköna endorfinkänningar efter 55 minuters spinning. Om några timmar är det dags för...ja just det, universitetet!

IKSU en lördag

Denna lördagkväll tog jag, I och F våra manliga halvor till IKSU för en timmes beach-volley. Varför har vi inte gjort det tidigare? Även om det resulterade i blåröda handleder för min del, hade vi sjukt kul. Nu ska jag fortsätta repetera formler och beteckningar en stund till, innan jag för en gångs skull tänkte slötitta på melodifestivalen, såsom övriga Sverige. Ibland är livet härligt!


2008 och jag värmer upp

Jag har gått och köpt mig ett träningskort, och upplever för stunden en släng av träningsvärk. Jag fick VG på senaste tentan och i fredags morse gick årets första nummer av tidningen till tryck. Det är ju för fasen lysande!