En blixthelg

Sitter och kikar på Mannen som kunde tala med hästar (min all time favourite-film som trettonårig ridtjej) med ett halvt öga och försöker med ro hantera min separationsångest. Varför går tiden så fort när man som mest vill att den ska snigla? Grr.

Den här helgen började en smula jobbigt. Efter jobbet fick jag skjuts till Täby centrum av en kollega, där jag slog ihjäl fyra timmar genom lite skön ensamshopping. Köpte en söt present åt M och blev hämtad halv åtta. Vi åkte till Vaxholm, svängde in på Il castello, köpte sallad och oxfilépizza. I backen på vägen ner till stugan frågade M om jag hade nyckeln med, jag flinade lite lurigt, för att skoja. Troligt att man glömmer ta med nyckeln när man bor själv ho svärmor en helg. Därför ville jag dunka huvudet riktigt hårt i väggen när det visar sig att jag faktiskt har glömt att ta med nyckeln. Eva, som äger stugan, är inte hemma och mitt humör förvandlas till åskgrått på några sekunder. Hur kan man vara så klantig när man för en jäkla gångs skull ska få träffas och mysa. Så vi klättrar upp till mitt loft, klipper upp två bon aqua-flaskor till vinglas, trycker ner korken på min rödvinsflaska. Tänder lite ljus och sätter på Damien Rice och går lös på den kalla maten (sjukt förutseende att köpa hämtmat på vägen, trots att kylskåpet är fullt) och somnar i min åttio-säng hyfsat nöjda trots allt.

På lördagsmorgonen ger vi upp ringandet till Eva och sätter istället en förtvivlad lapp på hennes dörr. Sedan åker vi in till mormor Greta och äter frukost och tar en promenad i strålande solsken i Vaxholms-hamnen fram tills Eva äntligen ringer och skrattar åt att vi låst in nyckeln. Fort som sjutton tar vi bilen hem igen (nu i ösregn), lånar nyckeln och kommer in. Lyckliga oss. Min nyckel hittade vi på tvättkorgen under lite tvätt som jag plockat in innan vi åkte till jobbet på fredagen.

Resten av helgen har vi sett på film, varit ute i Vaxholm och käkat världens godaste (och dyraste) ceasar-sallad på Anne´s krog. Ätit frukost ute på bryggan där vi också har solat och läst en bok. Men nu är det bara jag kvar. Solen har gått i moln och jag försöker som sagt hantera att man måste säga hejdå om man ska jobba på olika orter och ändå ses. Det här var min bästa helg på länge. Nu är det fem dagar tills vi åker till Värmland och hälsar på och jag vet att ångesten kommer att komma krypandes imorgon bitti när klockan ringer. Dumheter, jag vet. Nu ska jag gå ut och jogga en sväng innan jag drar igång Kung fu Panda. Animerad film är som balsam för själen när den är lite ledsen. Fat innan dess ska jag uppdatera fotobloggen!


Mitt nya liv

Som ni märker upptar inte Internet särksilt mycket av min tid längre. Jag går in varannan kväll och hetsläser ett par blogginlägg och kollar min mail. Trodde abstinensen skulle slå in, men icke.

Nya jobbet går så bra som det kan, jag har boundat med mitt nya arbetsgäng, jag har lärt mig en hel hord av nya arbetsuppgifter och det går undan, det känns inte kaos längre och jag har åkt mina första tunnelbaneturer genom Stockholm på egen hand. På eftermiddagarna tar jag en joggingtur, dricker kaffe ute på bryggan med svärmor, läser en bok eller kilar på afterwork. Jag njuter så sjukt mycket av min lilla paus från skola, Umeå.

Och för en timme sen ringde M och berättade att han som surprice tar bilen ner hit till Vaxholm efter jobbet på fredag så att vi kan hänga hela helgen. Yey :)


Första dagen

Weii, Internet fixat på min laptop, trådlöst och allt, så finally, nu kan jag surfa här uppe på mitt lilla loft. Det är ju alldeles fantastiskt.

Okej, de här första dagarna har ju varit minst sagt händelserika. Skulle som sagt ta mig en cykeltur till Vaxholm i helgen. 6 km skulle det tydligen vara. Glad i hågen började jag trampa runt 13.30 tiden. De idioter till motorcyklister som leker rally på Vaxholmsvägarna spottade jag åt (när dom inte såg) eftersom dom satte mitt liv på spel ett par gånger och jag konstaterade rätt snabbt att någon borde ta deras motorcyklar ifrån dom. Hann tänkta ett par gånger att det var de längsta 6 kilometrarna jag varit med om men tappade tidsuppfattningen tillräckligt mycket för att inte förstå att jag var på väg åt fel håll. Väl ute vid motorvägen insåg jag dock, 40 minuter senare, att det inte var 6 kilometer jag cyklat. Så det var bara att trampa tillbaka igen. 15 minuter åt motsatt håll låg Vaxholm. Så jag trampade dit, knallade in på närmsta Statoil, och köpte två Loka som jag sörplade i mig inom loppet av en minut. Rätt lustig syn säkert. Fick någon kille att pumpa mina cykeldäck, sedan var jag fit for fight igen.

Nu kan jag vägen till Vaxholm. Jag har dessutom avverkat min första arbetsdag. Gud så skönt. Jag har förmodligen hälsat på femtio nya arbetskollegor idag, vars namn gick in genom ena örat, ut genom andra. Vi kallas "sommarbarn", vi mellan 20-25 som sommarviakrierar och utgör en egen koloni. Fördelen är att vi också får fika och gå på lunch ihop. Så idag har jag ätit lunch med tre tjejer som jag nu kan namnet på. Yey! Jag har så mycket information att hålla reda på för tillfället att min hjärna är nära på att kollapsa. Men mina "mentorer" är kanon, dom lär mig allt jag kan. Och imorgon ska jag på sommarvikariemöte mellan 9-13. Det här kommer att bli hur bra som helst. Nu ska jag bara lära mig rutinerna, bli lite självständig, skaffa mig lite arbetskompisar, åka hem till Göteborg över midsommar och träffa M. Sedan kommer det att vara perfekt.

Nu har jag bäddat ner mig på mitt lilla loft, lyssnar på vattenkluck och fiskmåsar och imorgon ska jag nog ta en bild på min morgonutsikt från sovrumsfönstret. Det här blev en bra dag trots allt.

Foton

Nu är fotobloggen uppdaterad och klar - www.marypictionary.blogg.se är som sagt adressen. Nu blir det en cykeltur in till Vaxholm.

Det var det...

Då var man hemma igen, tillbaka till verkligheten, som för tillfället är totalt uppochnerpåvänd. Vi landade klockan halv fyra igår på ett regnigt Arlanda. Möra och med hög puls på grund av en skakig landning - fy för att landa, speciellt fredag den trettonde. Vi hade en supermysig semester, även om vädret var mindre roligt. När vi landade i Palma var min besvikelse total, M satt mest och sneglade på mig med medlidsam blick och klappade lite lätt på min arm under bussturen till Alcudia. Men han slappnade av allt eftersom mitt humör vände i takt med uppklarnandet på himlen under bussturen. Väl framme hade vi lämnat moln och skit bakom oss. I övrigt har vi gjort det som man för det mesta gör under en chartersemetser, badat, solat, ätit god (ja, onyttig!) mat, promenerat längs strandkanten, spelat Yatzy, druckit drinkar, käkat frukostbuffé, köpt luftmadrass, fått skoskav, kikat på solnedgångar, trängts med barnfamiljer och pensionerade tyskar. Vi hyrde också cyklar och drog på ´utflykt´ (ehm, vi cyklade nog 20 minuter åtminstone). Hittade en egen liten strand där vi konkade ner våra cyklar och parkerade oss själva. Vi har provat på japansk buffet libre, ni vet som man brukar se i filmer ibland där man sitter och plockar mat på ett rullband som hela tiden fylls på. Sushi. Vi såg en del fotboll och trängdes bland tyskar och engelsmän på en pub där vi såg Sverige slå Grekland med 2-0.

Just nu sitter jag i stugan i Stockholm, med brygga och hav precis utanför fönstret. Jag vaknar till båtkluck och fiskmåsar om morgnarna, eller jag gjorde i alla fall det imorse, min första morgon här. M har åkt ner till pappa i Göteborg och begett sig med honom mot Tyskland. Kvar är jag med M´s föräldrar, totalt vilsen och utan en blekaste aning om hur jag tar mig vart. Jag har käkat mini-Toblerone till morgonkaffet och har inget Internet på min egen laptop. Det säger en del om hur skruvad min tillvaro är just nu. Parallellt med det här inlägget laddar jag upp Mallorca bilder på marypictionary-bloggen som jag säkert hinner förmodligen få upp idag.

På måndag börjar jag jobbet, är sjukt nervös, och på torsdag kväll åker jag hem. Det blir Göteborg för första gången i år. Men innan dess ska jag som sagt överleva en arbetsvecka, förhoppningsvis skaffa mig några vänner, och ikväll åker jag kanske en sväng till F, och ser Sverige-Spanien.


Summerloov

Jag fick som sagt nya krafter igår eftermiddag och otroligt nog resulterade det i att jag klockan 03.00 imorse hade skrivit klart tentan. Idag drog jag ner till skolan, skrev ut den och lämnade in. Det innebär ju bara en sak - sommarlov, imorgon lämnar vi sommarstaden Umeå och i övermorgon blire Spanien. Nu ska jag packa. Lite till.


Puts väck

Jag hade just en djup svacka i mitt hemtentaskrivande, jag ville hoppa från balkongen, slänga min termos i väggen eller åtminstone strunta i att överhuvudtaget skriva hemtentan. Så jag bestämde mig för att åka hem en sväng för att byta miljö, samla tankarna och krafterna. Det gjorde jag och upptäckte efter att jag surfat in på min Internetbank att ja fått skatten tillbaka. Det tog mig en timma att glömma hur det var att vara fattig. Fattig, är det ens ett ord? Hysteriskt garv. Alla ekonomiska problem är som bortblåsta och om två dagar ska jag leva loppan på Mallorca. Nu ska jag använda min nytändning till att skriva klart den här förbannade hemtentan. Det ska bli trevligt!

Rivstart

Klockan 7.55 anlände jag till biblioteket imorse för att hänga på låset. Blev lite paff när jag såg att min klasskompis, som även var i samma basgrupp som mig under nollningen, var lika tidig som jag (jag tror aldrig det inträffat att han varit i tid till en morgonföreläsning). Jag gjorde ett smart drag och började kallprata med denne klasskamrat eftersom vi ville åt samma böcker i röda rummet, han & jag. Så efter ett taktiskt upplägg kring hur vi skulle attakera bokhyllorna så fort bibliotekarierna släppt in oss separerade vi och fick faktikst tag i två av dom (böckerna) som vi broderligt delade på sedan. Den tredje boken blev jag så illa tvungen att gå till Akademibokhandeln och köpa. Den sitter jag nu och mesbläddrar i för att slippa spräcka prämen så att jag ska kunna lämna tillbaka den på öppet köp i övermorgon och slippa spräcka min sköra budget. Då var tentaskrivandet igång. Nu har jag lagt ner för idag. Att sitta instängd i röda rummet på vårt bibliotek är en fruktansvärd upplevelse faktiskt. Det luktar kompis där inne (som I brukar säga) och klarar man sig utan huvudvärk (pga. noll ventilation) i mer än en kvart får man vara nöjd. Well. Klockan 8.00 även imorgon. Vill redan att det ska vara över! Kräk.

image40

Hemtenta

8.00 ligger den ute på hemsidan imorgon och då gäller det att skriva så att tangentbordet glöder. Jag är så himla rädd att jag inte kommer hitta det där go:et som man vill ha när man ska skriva tenta. Jag har en dålig känsla i magen. Lite panik över att jag inte har kursböckerna och att jag inte känner det där drivet inom mig. Det kanske kommer klockan 8 imorgon. Hoppas det, för jag vill nog klara den här tentan bra, samtidigt som jag inte riktigt orkar bry mig. Jag håller en kort up-date på bloggen imorgon. Håll gärna tummen!

Suck

Det här med att packa är ju ett jäkla konstverk alltså. Att det ska vara så svårt. Jag kan för allt i världen inte plocka ut det nödvändigaste och monologerna i huvudet saknar helt logik, tankarna går precis som alltid. "Hmm den här har jag inte använt på ett år eller två, varför skulle jag börja nu?". Lägger plagget åt sidan i packa-inte-högen. "Fast den är ganska snygg ändå, skulle ju kunna ha den...eh", och så kommer jag på något befängt tillfälle då jag skulle kunna tänkas ha det där stackars plagget på mig ändå och räddar det ur packa-inte-högen igen.

Check

  • Tillfällig eftersändning anmäld √
  • Monsterpackning påbörjad √
  • Kylskåpsinnehåll reducerat √
  • Grillning och kubb med gänget en sista gång
  • Mallorca-biljett utskriven √
  • Pass, helt, rent och nedpackat √

Ja, då är det väl bara ett par få saker som återstår innan hemfärd. Four days to go.

  • Tömma kylskåpet
  • Skriva hemtentan
  • Packa bilen
  • Krama vännerna
image39