lovley friday

Jag älskar fredagar. Jag inser att jag låter som 50 bast men jag älskar att komma hem efter en femdagars ´arbetsvecka´, laga lite god mat, tända ljus, kura ihop mig i M´s famn och dricka lite vin medan jag varvar ner. 

Lördagar är inte heller fy skam. Vårkänslorna dansar i magen på mig. Jag har ägnat morgonen åt att bläddra bland mina fotomappar från i somras och var tvungen att ladda upp ett sommaralbum från på facebook. Blev alldeles varm i kroppen - jag insåg hur mycket jag längtar till sommaren och hur fin den som gick var. Fina Vaxholm där jag bodde. Mysiga Värmland där jag hälsade på M och hans föräldrar. Och så Tjörn där M och jag hade våra sista semesterdagar innan skolan började. Det har inte riktigt sjunkit in än att jag måste packa ihop mig och mitt liv i Sverige i mitten av juli för att åka till andra sidan jorden. Svensk sommar 2009 blir Spring 2009 i Australien. Hu.

Igår var E och jag tillbaka på biblioteket, han har återvänt från sin hemvistelse och vi har satt samman det vi åstadkommit på varsitt håll under veckan. Inte illa. Det börjar minsann arta sig. Jag tog mig för första gången ned i bibliotekets magasin där jag spänt tassade omkring med stora ögon medan jag försökte lista ut hur allting fungerade bland alla flyttbara, sjukt läskiga, bokhyllsrader (mellan vilka man för övrigt skulle se upp för att fastna). Som i Harry Potter, fast mindre gammaldags. 

Nu ska jag knalla till SLU och hämta upp ett gäng artiklar som jag tänkte plöja igenom innan kvällen. Och i eftermiddag blir det squash. Igen. I´m hooked. Jag är för övrigt stammis på IKSU numer. I torsdags kväll tog jag mig igenom 70 minuters spinning (jag trodde på allvar att jag skulle ett par gånger) och igår rev jag av en halvmil på bandet och körde mage på gymmet. Jag har ett nyckelord att tänka på varje gång motivationen tryter. Väldigt effektivt! Nu promenad, som sagt. 


happy days

Min uppsatspartner har lämnat Umeå för Västerås ett par dagar vilket inneburit att jag kunnat disponera min tid helt fritt den senaste veckan. Rätt skönt med tanke på att Universum råkar kännas som ett fängelse för tillfället. Istället har M och jag suttit hemma, vi har varvat plugget vid köksbordet med lite läsning (tar mig egenom Åke Edvardssons böcker för tillfället) och kaffe ute i solskenet på balkongen. Vi har knallat ned till Nydalasjön och suttit på en bänk i solskenet medan hundarna tumlat omkring i snöslasket utan koppel (jojomen, just nu är dom två). Vi har hunnit en sväng till IKSU i stort sett varje dag och igår avslutade vi dagen med take-away sushi och varsitt glas vitt framför en film. Idag däremot, har vi varit och hämtat ut resultatet på den tenta som blir den sista under mitt kandidatår, score, VG. Dessutom har vi varit ner på stan, Synsam, och kollat på brillor åt M. Han hade visst synfel och har nu plockat med sig fyra par bågar hem som han står och kedjetestar framför spegeln, totalt egoboostad, eftersom jag inte kan sluta upprepa hur snygg han är i glasögon. Det lutar åt de översta paret vilket helt klart hade varit my pick. Jag vill också ha brillor, undra om man skulle boka in sig för en synundersökning.


påskhelg

Jag känner att jag står vid ett vägskäl vad gäller bloggens fortsättning. Därav lösenordsskyddet. Vi får se vad som händer.

Har ni haft en trevlig påsk? Det har jag, i allra högsta grad. Vi fick besök av svärföräldrarna i förra veckan, dom lämnade oss i fredags och sedan dess har vi bara haft det så sjuhelsikes lugnt och skönt (inte för att besöket på något sätt var jobbigt, tvärtom, man blir snarare ompysslad än tvärtom, men jag har saknat att varva ner ordentligt).

I torsdags kväll åt vi trerätters på Invito. Det var lätt den dyraste måltiden jag ätit under min tid i Umeå, och visst smakade det bra, men vad hände med smaksensationen som jag tyckte uteblev totalt? I övrigt har vi haft Harry Potter maraton, jag har inhandlat 4 nya pocketböcker som jag har börjat beta av och vi har lagat, och börjat älska, äkta ceasar-sallad. Jag har tränat som en dåre och i lördags morse drog vi till IKSU kl 9.30 för en timmes squash. Jag har fortfarande träningsvärk, men det var det värt - sjukt roligt. Jag har äntligen fått ihop mina två sista stipendieansökningar och on top of this fortsätter påskhelgen med en röd dag till. Idag ska M och jag sitta hemma och plugga, och så fort solen tittar fram ska vi ila till köket, sätta på kaffet, flytta ut på balkongen och käka årets första glass.