sushi

Breath in, breath out.

Idag har jag farit runt som en hög Duracellkanin, I och F gick precis hemåt och jag har för första gången idag satt mig ner för att vila. Jag mår lite märkligt. Känner mig skakis och illamående. Förbannat. Jag kan inte sluta visualisera hur jag får vinterkräksjukan i bilen på väg hem imorgon. Vet inte varför. Förutom att det i så fall skulle bli det vidrigaste tillfället i mitt liv så har jag fobi för att kräkas, dessutom blir jag lätt åksjuk. Vilken kombo va?Jag har packat tre väskor knökfulla och tror jag börjar bli set för hemfärd. Lägenheten är pendantiskt städad, älskar att komma hem till en städad lägenhet, och jag har sakta men säkert bockat av min lista (jag är ett freak varje gång det ska resas någonstans). M är iväg och köper sushi för våra surt förvärvade pantpengar (ja, vi är panka som kyrkråttor båda två och där rök vår lilla spargris), eftersom vi inte orkade laga mat. Hoppas att det är vad som krävs för att jag ska få energin tillbaka. Det blir hursomhelst ett bra avslut för Umeå vistelsen 2008. Over and out.

askungen

Nu har jag gjort det igen, varit på IKSU och flåsat sådär gräsligt tidigt. Lägenheten ser ut som ett organiserat kaos och det är jag som måste ta tag i den saken om vi ska komma iväg söderut imorgon. Helst innan tre då jag bjudit in mina tre för en sista fika. Klockan fem har vi tvättid och efter det hoppas jag ha hunnit med att bocka av hela dagens to-do-list. Hur det blir med den saken får vi dock se. Nu ska jag gå upp på vinden och plocka ner min sommargarderob - Gran Canaria it is.

framtid

Jag vet inte varför jag är så pirrande lycklig, men det har jag iallafall varit de senaste dagarna. Kanske för att jag äntligen ska få åka hem och hämta andan - jag inser nog ofta inte hur mycket jag saknar min familj när jag är här uppe. Jag vill mer än någonting annat att mamma ska boka den där flygresan till Umeå snart, så att hon får se hur hennes dotter har byggt upp sitt första, alldeles egna, nåväl, inte helt egna, men delvis, lilla hem. Jag är ju stolt över det här, det M och jag byggt upp. Att tjata är dock inte min grej och jag vet att hon gör slag i saken innan jag hinner fytta härifrån. Som tur är har hon alltid haft en förmåga att förmedla kärlek på 100 mils avstånd. Hursomhelst, i december brukar den där saknaden efter familj och ´gamla´ vänner komma upp till ytan och det är då lyckan över att åka hem hakar på.

Jag skrev ihop en nyårsresumé för några dagar sedan. Att summera året som gått är alltid spännande och det fick mig faktiskt att le en hel del. Jag minns hur jag förra året vägrade summera någonting eftersom jag var rädd att ordet stress skulle bli det mest förekommande. Nu ångrar jag det en smula, jag hade ett bra år, jag var bara för uppe i det som varit, för att se det just då. 2008 fick vi sätta punkt för Ekbladet, jag var på mina två första arbetsintervjuer som ekonomstudent, och fick prova vingarna på Backoffice i Stockholm. Pappa kom och hälsade på mig i Norrland för första gången. Ett par månader senare fick han fick ett sjukdomsbesked som drog undan marken under fötterna på mig och resten av familjen, men som han tog sig an, och sjukdomen bekämpade han, som en äkta fighter. Därefter kunde jag fokusera på skolan igen och utan Ekbladet vid sidan av fick jag äntligen kicka in enbart VGn på höstens kurser.

Steg två, efter en nyårsresumé, är att försöka visualisera vad nästa år - 2009, kommer ha med sig. Det här är den kniviga biten. Jag ska läsa Marknadsföring, eller, tror jag? Jag vet att jag ska till Gran Canaria och visa M stället där jag delvis växte upp, om planet inte störtar. Jag ska skriva en C-uppsats - inom vilket ämne vet jag däremot inte? Jag vet att jag kommer få besked om utlandsstudier, jag vet inte om det säger Australien, USA eller tyvärr, ingenting alls. Jag vet att jag behöver ett jobb i sommar, men var jag ska skicka mitt CV har jag inte lyckats fundera ut än. Och hösten 2009, ja den är förmodligen det största frågetecknet av alla. Drömma kan man alltid, men i det här fallet känns det en smula lönlöst. Det kanske är det som är charmen med 2009 - ovissheten.


happy camper

Måste säga att, trots att sittningen förvandlades till en hyfsat oregerlig tillställning emot slutet, och trots att jag höll mig kvar på dansgolvet i mina absoluta killerheels (12 cm, yes that´s a record) fram till en halvtimme innan stängning vaknade jag upp oförskämt pigg imorse. Det har inte hindrat mig från att ligga i soffan från 12 tills åttatiden ikväll för att mest bara glo på tv och käka onyttig mat, med mina spanskaböcker i knät. Jag har visst spanskaprov på ÖP imorn, men julsittning equals jullov, that´s just how it is. Nu ska jag krypa ned under filten i soffan med M ett tag till innan jag tackar för mig, för idag. På onsdag bär det av söderut, hell yes!


julsittning

Det vankas julfest minsann. Julsittning på E-puben brukar bli lite av ett årsavslut för mig och mina Umeå buddies. Det är då vi sätter punkt för året som gått, alla kan ta ett glas extra och ursäkta sig med att det trots allt är sista riktiga festen i gott studentsällskap, för det här året. Sedan åker vi alla 40-120 mil åt varsitt håll och säger ´ses nästa år´.

Vid förra julsittningen satt jag framför snubben som råkade dra ner ett av pubens handräcke och plöja ned porslinsdukningen på långbordet som råkade stå framför. Under middagen satt han konstant och sög på sin medhavda fickplunta. Min bordsherre var en och en halv timme för sen, så istället snyltade jag på bordsherren till höger som likagärna hade kunnat berätta godnattsagor för mig, så roligt hade vi. Vi sjöng enormt många jul- och snapsvisor dock. Jag fick en burk sprutgrädde i julklapp, Elin fick mitt snirkliga sugrör med en anka på som hon sedan sippade alla sina cider genom och under den enormt töntiga ringdansen ramlade jag, på ett högst o-charmigt och icke-diskret sätt, i trappan (pga. halt underlag och höga klackar och ingenting annat). Let´s se what happens this year.


viva la vida

Sitter och lyssnar på Coldplays Viva la vida, jag hann lyssna igenom hela skivan under mitt besök på WOW i lördags, som i övrigt var en relativt obehaglig upplevelse med tanke på att jag spenderade 1500 kronor och tre timmar av mitt liv på att bli svarthårig, mer eller mindre. Skön skiva dock.

Jag har tänt upp vardagsrummet med stearinljus, ätit frukost och kikat på nyhetsmorgon medan det ljusnat ute. Klockan 8 imorse satt M och jag i bubbelpoolen på IKSU, efter ett pass intervallöpning, och såg ut över snön och mörkret. Det är definitionen på en perfekt morgon. Ibland förvånas jag över min självdiciplin, även om det får hända en smula oftare.


dupidoo...

Det här håller inte. Väckarklockan har ingen som helst effekt på mig längre och de senaste dagarna har jag sovit mig illamående med mina tolv, tretton timmars beauty sleep per natt. Idag ska jag dock göra slag i saken och plugga spanska tills det osar glosor ur öronen på mig, laga mat och dessutom gå till IKSU. Kanske skriver jag en liten nyårsresumé på mitt nyinstallerade Word också. Annars inget nytt, förutom att jag fixat klart mina julklappar åt M och att det är tre dagar kvar till julsittning. Den här bloggen borde skrotas, jag känner mig som ointresset själv.

need for speed

Min kära Dell tackade för sig i förra veckan, eller rättare sagt, det blev på nytt glapp i kabeln till den (kabeln-som-uteslutande-tillverkas-av-Dell-och-kostar-en-förmögenhet). Det fick vara nog - så därför har jag nu skrotat min gamla vapendragare till dator och ersatt den med en HP pavilion som kom idag. Det är min nya ögonsten. I love it!