superwoman

Idag har jag:

  • Varit på IKSU där jag förutom att simma slog nytt intervall rekord på löpbandet
  • Pluggat spanska och dunkat in, säkert närapå 100, nya glosor
  • Varit en extra rolig matte och haft snöbollskrig med en överlycklig vovve som efteråt somnade i mitt knä medan jag drack kaffe
  • Städat precis hela(!) lägenheten
  • Tänt ljus och lagat kantarellsoppa 

Nu ska M och jag dra ner på stan och julshoppa, december är on its way.


bus

Idag har jag inte ätit en, utan två frukostar. Frukost är mitt favoritmål på dagen, så när jag kom hem från dagens (ehrm, två) träningspass och kände att jag inte var sugen på någonting annat än en frukost till, så fick det bli så. Efter IKSU plockade jag äntligen upp min cykel som legat där och skrotat i snart en vecka. Det gick snabbare att dit, än att cykla hem. Ruttet. Förbannade cykelskrälle. Jag vill agera ut mina känslor på den där fruktansvärda mountainbiken som jävlats med mig i snart tre år, spotta på den och köpa mig en riktigt hederlig gammal kärringhoj som jag kan älska och trampa omkring på. Med korg. Där snackar vi lojalitet.

Nu ska jag passa på att smörja in mig med brun utan sol innan kvällen. Normalt brukar jag göra det efter duschen, just innan jag drar iväg, vilket oftast är en nit eftersom mina vänner (som jag i 90% av fallen är på väg till) nu känt mig tillräckligt länge för att ohämmat kunna säga vad de tycker. Tur är väl det. Det börjar oftast med att någon (den som sitter jämte) kikar lite snett på mig, sen kommer det: ´Vem...öh, har du brun utan sol på dig eller? Fy fan´. Så kommer ett sniff till och ett rynk på näsan. Sedan följer den där efterföljande diskussionen om att brun-utan-sol-lukt faktiskt kan förväxlas med svettlukt och unken gammal källare. Haha. Ikväll ska jag på födelsedagsfest hos Li, på Nydala. Spontanköpte, lite i panik, en ´present´ på stan igår. Det här kommer garanterat bli kul. Later.

ambitionsnivå: hög

Jag har fått tummen ur, som uttrycket så fint brukar heta. Jag stod på bandet efter 4 timmars spanska plugg igår. Imorse tog jag mig upp innan solen (med en smula träningsvärk) för att hinna med 45 minuter på gymmet. Jag har dessutom bokat instruktörstid till nästa vecka. När jag ändå var i farten ringde jag Wow och bokade en klipp- och färgningstid. Det är dags för en make-over. Hur jag ska ha råd? Det vet jag inte. Nu. Spanska.


oförskämt glad

Nu är dom här, dom förbannade minusgraderna. Med minusgraderna kommer gnistrande snö och bara därför längtar jag just nu lite extra efter att få dra på vår löjliga Absolut Christmas cd, adventsfika och sucka över julkalendern, som var så himla mycket bättre förr.

Appropå jul. Efter kalas och julfirande med M´s familj blir det en tripp till Göteborg på juldagen. Där tänker vi träffa min familj och fira nyårsafton innan vi packar väskorna och drar till Oslo natten mot andra januari. Därifrån flyger vi till Spanien för en veckas julsemester med pappa och syster. Den här planen pusslade vi ihop igår, och biljetten är bokad. Slutligen, för att göra lyckan i det här inlägget total vill jag tillägga att jag precis fick ett mail där J meddelade det där IBM caset gick förbaskat bra, trots allt. Jag fick så mitt VG till slut. Nu ska jag lyssna på Pastime paradise med Stevie Wonder och dricka kaffe. Snart helg.


free at last

I´m free like a bird.

Den där redovisningen som jag fnös över att jag var nervös över är över nu. Konstigt nog förvandlades jag till ett nervvrak i den där informella redovisningssituationen jag befann mig i när jag kom till kontoret. Första delen av det jag redovisade är en total black-out. Vad sa jag? Höll jag mig till ämnet? Haha. Jag förstår ingenting. En bit in samlade jag mig dock och kom på fötter igen. Efteråt sa J att det lät strukturerat och välgjort och jag försökte läsa hennes ansiktsutryck för att se om det verkligen kunde stämma. Men jag hoppas det.

Nu sitter jag hemma och drömmer om Wollongong. Det var mitt första alternativ av universitet i min ansökan, en liten stad mitt emellan havet och bergen, 80 km från Syndney. Finns absolut inga garantier för att dom drömmarna går i uppfyllelse - men att drömma är alltid tillåtet. Åh. Pirr i magen.


getting there

Jag sitter på ett golv i humanisthuset , petar i en sallad och väntar på att få gå och redovisa mitt IBM case på min handledares kontor. J är en av mina favoritlärare, och jag känner att mitt case är ungefär vad hon förväntar sig att det ska vara, trots det är jag en smula nervös. Men om ganska så exakt en timma kommer management C ha släppt taget om mig, min ansökan om utlandsstudier ligger på registraturkontoret och jag kan åka till IKSU och träna för kung och fosterland. Känner jag för det har jag tid att lägga mig i solariet, eller att trycka i bastun ett tag. Inte där riktigt än dock. Nu måste jag fokusera. I 48 minuter till.

skrivkramp

Jag kunde klappa mig själv på axeln när jag vaknade imorse. Jag har äntligen pillat ihop det där caset som skall vara inne och redovisas imorgon, med implementeringsplan, framsida, referenser och hela köret. Det ligger i en mapp och bara väntar på att få bli inlämnat. Well done. Jag skrev dessutom ett personligt brev på engelska igår kväll (eh, natt), nu är det bara hälften kvar, meriter, betyg, utbildning, motiveringar, kurser, innan jag är ett steg närmare utlandsstudier. Australien eller USA? Sydney, Wisconsin eller North Carolina? Jag får seriöst fjärilar i magen av att bara tänka tanken, men det känns som en chans som inte får missas. Jag älskar utlandet, jag älskar att resa och nu ska jag tamejfasen skaffa en cross-cultural education också. Ni hör ju vad min helg har handlat om i grova drag. Jag börjar bli less på vår sittdyn-klädda klappstol från IKEA. Idag blir det skolan.

Mer spännande än så har jag inte haft det. Eller, helgen började iof. ganska trevligt. Mitt lag drog hem förstaplatsen i den där volleyboll turneringen jag nämnde. Jag och I spelade med ett gäng vinnarsugna grabbar, iklädda uppvikta jeans, pilotbrillor & bandanas och mot slutet övergick lagandan till: ´den är miiiin, aaaaakta!´. Men det tog oss iallafall till en första plats och jag har äntligen en egen riktig datorväska (första pris). Dessutom fick vi fick äta oss mätta på en smarrig grillbuffé. Nu måste jag skriva vidare...tjing.

PS. Umeå har tagit på sig snön, igen.


volleyboll

Idag kände jag att jag var värd en sovmorgon. Klockan 13 ska jag nämligen delta i en volleybollturnering på IKSU. Jag räknar med blåmärken på underarmarna och major träningsvärk imorgon. Det blir fint det. Ha en trevlig fredag allesammans.

slacker

Jag har förvandlats till en liten slacker. När klockan ringer på morgon ignorerar jag den totalt. När vi ska sova är jag pigg. När jag påminns om case arbetet förtränger jag och när vi skulle sova iförrgår vände jag mig till m och sa "vet du vad jag såg på Ellen Degeners show idag?", då kände nog vi båda att jag borde göra något mer värdefullt med mina vardagar. Igår kväll tog m med mig till Hemmakväll, vi hyrde film, köpte godis och mat och mös i soffan till läggdags. Dessutom hann jag lägga upp en liten träningsplan fram till jul. M och jag har funderingar på att dra till Spanien och hälsa på pappa efter julafton, över nyår. Idag är det bara jag och doggy som är hemma, hon ligger och sussar med sin mjukdjursgiraff under tassen (gud jag hyser sån kärlek till den där lilla krabaten vi bor med), TV:n är avstängd och jag är redo att sätta tänderna i caset. Snart är det ur världen.



måndag

Tina upp, som sagt.

Jag njuter fortfarande av min tredubblade fritid och mina glassiga vardagar. Jag låg och kved utav söndagsångest igår kväll tills m påminde mig om att söndagsångest inte längre borde få finnas med i mitt ordförråd. Det har han ju faktiskt rätt i, så jag har strukit det nu.

Eftersom jag som sagt har tripplat min tid utan krävande måsten har jag gått och köpt mig ett IKSU kort, finally, och i lördags packade jag träningsväskan och trampade dit innan Umeå hade vaknat. Utöver en viss trötthet orskad av rödvin, drog jag därför på mig en träningsvärk som gjorde det oerhört smärtsamt att lirka sig upp ur sängen i söndags morse. Det är med andra ord inte helt osynd om mig. Trots att man kan tro att jag drunknar i syssslolöshet dessa dagar så har jag faktiskt spanska ikväll, och ett företagsanalyserande case som jag ska ha färdigställt innan den 18 nov. Med andra ord släpper jag inte taget om bilbioteket riktigt än för i år. Nu ska jag ta itu med dagen och se fram emot kvällen då jag ska tända ljus och laga lax till middag för två.

happy holiday

Tänkte tina upp den här bloggen på nytt.

Idag drog jag till skolan tidigt som sjutton, i högklackat och kjol. Klockan 9.15 iklädde vi (jag och mina gruppmates) oss rollen som corporate entrepreneurs för att uppmana vårt fokusföretag till utmanande framtida förändringar i ett rollspel. Vid 12 tiden var alltsammans över och vi lämnade s 305, och managment på C-nivå bakom oss. Bara sådär. Det blev ett bra avslut. Dessutom dansade jag lyckodansen i vardagsrummet igår morse när jag såg att jag fått VG på sista tentan.

Imorgon börjar Ledarskapskursen som jag har skrivit in mig på, men jag kommer inte att gå dit; jag har trots allt läst både Organisation & ledarskap och managment nu. Efter en sinnessjukt intensiv start på den här terminen har jag bestämt mig för att nu satsa helhjärtat på spanskan som jag läser parallellt, köpa ett iksu kort och helt enkelt varva ned en smula innan jul, och innan sista terminen innan kandidat examen drar igång. Det känns nästan en smula vemodigt, men så otroligt skönt. Nu ska jag invänta snö och julstämning medan jag pular här hemma i lägenheten, tränar och tragglar spanska på universitetet. Imorgon ska jag vara del av en fokusgrupp som utvärderar ett nytt master-program (i utbyte mot lunch och en biobiljett) men innan dess ska jag sova längre än jag har gjort på evigheter.