it´s a girlthing

Har ni tänkt på att det ibland verkar som att människor av det motsatta könet (vi snackar killar) smått undermedvetet söker efter hanlings- och beteendemönster att anmärka på hos oss tjejer. Nu menar jag inte vilka skitgrejer som helst, utan det ska verkligen handla om sådant som får dom att känna ´oooh jackpot - en typisk motsatta-könet-handling som jag måste fälla en kommenter om´. Som när man börjar rota i handväskan efter någonting som man råkat leta efter flera gånger under en dag. Det är ett typiskt sånt tillfälle då han kan himla med ögonen, sucka ljudligt och säga någonting om hur opraktiska vi är med våra handväskor. Eller om man behöver göra någonting under tiden man ser en film - det är ju bara så typiskt oss att inte kunna se en film utan att resa på oss minst en gång, hur svårt kan det egentligen vara? Det roliga är att man nästan kan ta på njutningen de upplever varje gång en sån här sak händer och de faktiskt kan få yttra en kommentar om hur typiskt hela detta kvinnliga fenomen är. För vi är ju faktiskt likdana allesammans! Allt det här bara slog mig när jag själv skulle förklara hur det kom sig att tre tangenter saknades i tangenbordet på min bärbara. Jag tyckte det var så sablans dammigt, så jag drog ett svep med dammsugaren. Vilket jag nog inte borde gjort.

ooookeej

Idag ramlade den här in genom brevinkastet. Plötsligt fick jag ett intensivt, obotligt sug utav att gå en riktigt långpromenad. Men oh så fin den var. Yey!

image34

sista rycket

När man skriver arbeten, hemtentor, uppsatser och PM kommer man alltid till den punkten eller dagen när man utbrister ´Sista rycket´ och tror att det stämmer. Sedan inser man att det blir minst 10 stycken sista rycket till för att man inser hur många saker man inte hade tänkt på som fanns kvar att göra. Idag är det iallafall sista rycket, och oavsett om vår B-pruttuppsats är klar då eller inte så tänker jag ha helg fredag, lördag, söndag. Lite korrekturläsning om eftermiddagarna är på sin höjd vad jag kan sträcka mig till. Så är det bara. (Åh varför har jag en känsla utav att det inte kommer att få bli då..?). Solen skiner fortfarande och äntligen kan jag säga att imorgon kommer M hem.

livet har sina ljusa stunder

En sak jag inte riktigt förstår är var all min diciplin kommer ifrån varje gång M drar iväg. Eller kanske snarare var den tar vägen när han är här. Ända sedan jag varit hemma själv har jag varit uppe runt sjutiden, tagit en rejäl morgonpromenad med Inka, cyklat till skolan hyfsat i tid´, lagat odentliga middagar och fixat matlådor. Det har till och med hänt att jag fixat frukost kvällen innan (tillägg: min frukost är sjukt avancerad). Jag lägger mig i tid och har inte skippat träningen en enda gång. Jag har tvättat och dammsugit hela två gånger under dessa sju dagar. Den här versionen av mig själv ser jag inte alls lika mycket av när vi är två här hemma. It´s my way or the highway. Det måste jag jobba på. På fredag kommer M tillbaka, då ska vi åka ner på stan och äta ute. Jihooo.
.


måntag

Världens kallaballik ju, tycker det byts bloggportaler till höger och vänster och jag känner mig jättekonservativ men jag tycker faktiskt att det vore lite mer lättöverskådligt om man kan hålla sig till den bloggportal man befann sig på från början. Ofta man har tid att länka om bloggadresser bland favoriterna (säger hon som håvar in zero kronor på sitt eget bloggande, och som har stenkoll).

Måndagsstatus: Neurotisk panik över vår B-uppsats. Jag har hursomhelst bokat in mig på en timmes bodypump och 3 kilometers jogg i eftermiddag, det är ungefär det enda som känns riktigt skönt med idag - på måndagar gäller det att sätta ribban. Nu börjar dagen.


jadu...

Dessa modebloggare. ´Tänkte köpa den här klänningen, vad tycker ni, en hiss eller en diss?´. För det första din klänning är inte en hiss, en hiss är en i-landspryl som agerar substitut till trappan. Diss är efter vad jag förstått ett nysvenskt verb som man sätter att framför, inte en.


Appropå hissar, dissar och mode kan jag inte bestämma mig för vad jag tycker om den hysteriskt tantiga blomtrenden som ser ut att vara uppsydd på mormors gamla sommargardiner. Jag insåg det när jag fick syn på denna klänning och tänkte ´Den här borde jag tycka om´. Men gör jag det? Så, vad säger ni, en hiss eller en diss? :)
image29

nikon D40x

Jag har ett nytt ´projekt´(1) för framtiden, eller projekt(2) å projekt(3) - kanske rättare sagt en utgift som är alldeles för stor i relation till min inkomst. Känns rätt avlägset för tillfället, men det är definitvt...ett projekt(4).

image28

sommar, sommar & sol

Jag ler som en sol varje gång vädergingeln drar igång på nyhetsmorgon, sjunger gärna med en aning och image27känner iver inför att få höra väderprognosen. Jag känner mig lycklig som ett litet barn när jag vaknar morgon efter morgon och ser soldis genom persiennen. Nu längtar jag till sommaren, tränar som en liten duracellkanin, kör en morgonpromenad per dag med Inka och pausar B-uppsatsskrivandet med en kopp kaffe utomhus i solen.

En mindre rolig detalj i min tillvaro är att min dator laggat ihop, två dagar in i B-uppsats skrivandet. Ytterligare en tråkig detalj är att de nya reservdelarna enligt kundtjänst kostar 662 samt 1´700 kronor att köpa in nya och att de har en leveranstid på 1 vecka. En tredje att jag hade problembakgrunden till B-uppsatsen på datorn, plus att M´s gamla stenåldersdator ger mig magsår. Senast M lämnat mig ensam hemma lyckades jag fippla bort nycklar och bankomatkort och fick ligga skavfötters hemma hos F tills han var hemma igen. Det är nog bra om han kan komma hem snart.


det var som tusan

Jag hade en förhoppning och en tro om att morgondagen skulle innebära ett sista besök på Östra paviljongen för den här terminen. Dum som man är slappnar man av för att det för en gång skull inte råkar handla om 6 timmars skrivtid, 900 sidor kurslitteratur, 7,5 högskolepoäng och 25 avancerade formeluppställningar. Det var anledningen till att jag satt och matade begrepp som en riktig maniac klockan 23:35 igår kväll. När jag väl hade blivit tillfreds med tanken på att behöva gå till ÖP en gång till innan ´sommarlov´ gick jag och la mig, sov som ett litet barn, vaknade av klockan imorse, åkte till ÖP. Nu är jag bara paff - jag tror tamigtusan att jag klarade den! Sweet

inkomstdeklaration

Just när jag insett att jag inte kommer lyckas spara ihop någon imponerande kassa inför resan dimper inkomstdeklarationen ned på dörrmatten. Det kommer alltid som en trevlig överraskning för min del, att man får en extra liten inkomst någon gång innan midsommar varje år. Denna gången var det dock inte en extra liten inkomst, vi snackar inte en peng att hitta på någonting roligt för. Det var en halv förmögenhet (obs, i mina mått mätt). Jag fick ett skenande lyckorus och köpte mig en klänning från ASOS. Och som för att bekräfta att det känts för bra för att vara sant drömde jag inatt att jag fick deklarationen på nytt, fast med ett nytt sjukt mycket lägre belopp. Då började jag faktiskt gråta. I drömmen. Skönt att vakna dagar som denna. Dididuu.

feta träningsvärken

Det kan vara smärtsamt med fysisk aktivitet. Det har jag upptäckt. Kan ha med mina två lägen som vi kan kalla on och off att göra. Jag är för tillfället inställd på on, och det får min kropp faktiskt leva med i åtta veckor till. Det är trots inte mer än två månader kvar till "sommarlov", vilket vi Umeåbor i och för sig har lite svårt att förstå. Vintern har bestämt sig för att göra ett gästspel på nytt. Tacka vet jag inomhusaktiviteter, om man skulle dra ihop en spelkväll på lördag.

PS. Mitt självförtroende sjönk i botten igår då jag upptäckte att sex helhjärtade armhävningar är allt min överkropp har att komma med. Detta får bli ett projekt för framtiden. Jag håller er uppdaterade.

image26

överlämningmiddag

Chefredaktör? Jag? Nej, nu talar du med fel person lille vän. Jag har härmed officiellt återgått till att bli en person utan ett tungt ansvar liggandes på mina axlar. Detta var jag så exalterad över under överlämningsmiddagen att jag glömde äta upp min varmrätt. Både för- och efterrätt smakade dock alldeles förträffligt. Dugga på fredag, nu; långpromenad.


rockstar


do I need to say more

   Intervjuerna i Stockholm gick snuskigt bra och stället där jag övernattade (ett av mina blivande sommarboenden) ligger ungefär 5 meter från havet och är så skärgårdsidyll att man nästan blir tårögd. Där vaknar man vaknar upp till ljudet av skrikande fiskmåsar och kluckande vatten. Sommaren som ligger framför mig får det att kittla i magen. 

   Imorgon väntar överlämningsmiddagen där vi ska skåla i champange och äta god mat, innan det blir dags att kliva upp på scen och tacka för sig som chefredaktör. Den dagen kom snabbare än väntat. Jag har ännu inte bestämt mig för hur busig jag ska bli under denna tillställning. Det ska också bli så roligt att få se F och F kliva på de högsta posterna i hela föreningen.

   Om nio veckor åker vi till Mallorca. Att detta gick upp för mig har resulterat i att jag varit på IKSU varje dag hela veckan, och så kommer det troligtvis att fortsätta. Firade ett år som godisfri för ett tagsedan, men nu är även kakor och glass bannlyst i detta hushåll för ett tag framöver.

   Jag funderar på att starta dagens outfit i min blogg, dock inte med mig själv som föremål eftersom min garderob förmodligen inte skulle tas emot av någon om jag så ens betalade för det. Däremot med min pojkvän. Vi gick på stan igår och jag svansade i omvänd ordning efter honom och agerade smakråd, det hela resulterade i, hm, en helt ny garderob, ja faktiskt. Jag stod avundsjukt och såg på, men var samtidigt stolt över det faktum att  han är fruktansvärt snygg. Och han är min! :)

image25